Elorduy Hernández-Vaquero, JuanBilbao 1954


Catàleg de l'autor

Biografia

Pintor i gestor cultural ha fet deu exposicions individuals i ha participat en nombroses col·lectives. Està inclòs en el llibre "Pintors de Menorca d'avui". Com a professor ha exercit durant més de quinze anys a l'Escola Municipal de Dibuix de Ciutadella.

Com a gestor cultural ha participat en diferents projectes i dirigit les sales d'exposicions de "Sa Nostra" a Menorca durant més de vint anys, ha muntat exposicions dels pintors més rellevants de Menorca, ha estat director de la col·lecció "Paisatgistes de Menorca" i ha publicat textos, articles i llibres sobre art i patrimoni, i és un dels professionals de més prestigi de l'illa.

Juan Elorduy és un pintor figuratiu, però que no pinta del natural ni sobre fotografies, sinó que treballa en les sensacions creades per la llum i el color del paisatge, recreant després a l'estudi l'emoció sentida. Pinta de la memòria d'aquells moments reals o inventats de l'home en contacte amb la natura o amb si mateix. Treballa habitualment la tècnica mixta i acrílic, amb una textura notable que ens atreu a la superfície del quadre i a la realitat física de l'obra pictòrica. Les seves composicions són equilibrades, buscant harmonies i ambients que transmetin assossec. Fa servir un esperit voluntàriament ingenu, gairebé naïf, amb influències del Romanticisme i una certa càrrega simbòlica; utilitza un dibuix efectista per descriure uns personatges i paisatges no sempre fidels a la realitat sinó a una naturalesa sensual, evocadora, bella i tranquil·la.

Després del seu pas com a director de les sales de cultura de "Sa Nostra" ha muntat l'empresa "Menorca Plein air" per acompanyar persones a pintar a l'aire lliure, recuperant la tradició dels pintors pleinairistas i el gust per la pintura en contacte amb la natura.

Altres obres fora del catàlegPremisReferències

https://juanelorduy.wordpress.com/
Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1