Petra : Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica
Art - 01/06/2019

8 artistes proposen diferents lectures sobre com les persones, amb les seves accions físiques i simbóliques, li han otorgat valor cultural a la pedra.

El paisatge de l'illa de Menorca, únic al món per la supervivència dels enigmàtics restes de gairebé 1.600 jaciments arqueològics de la cultura talaiòtica, no es podria entendre sense aquests símbols mil·lenaris que sembla que sempre hagin estat presents.

“PETRA - Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica” presenta un conjunt d'artistes que exploren, des de l'era de la tecnologia i la realitat virtual, la monumentalitat d'aquestes restes de més de 4.000 anys d'antiguitat per posar en evidència el dràstic canvi que han experimentat conceptes com la durabilitat, el patrimoni i el paisatge.

L'exposició ofereix la seva lectura de l'acte arbitrari de col·locar la pedra de l'única manera en què la naturalesa no podrà fer-ho mai: verticalment. El grup d'artistes que formen PETRA ( “pedra” en llatí) són: Arnulf Björndal, Cristian Herrera Dalmau, Francesc Torres, Gabriel Ruiz Larrea, Núria Marquès, Paca Florit, Tonia Coll i Zulema Bagur.

La idea original del projecte és de Zulema Bagur i l’exposició compta amb el comissariat artístic de Marta Coll, el comissariat de producció d’Inés Garrell i el suport artístic de Tónia Coll.

PETRA és una exposició promoguda pel Consell Insular de Menorca i compta amb el suport dels Ajuntaments de Maó i Ciutadella i la col·laboració de Fundació Baleària, l'Hotel Heversac i el Govern Balear.


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1