Biblioteca Pública de Maó
24.04.2018 - 20 h.

La lectura electrònica i la plataforma eBiblio

Biblioteca Pública de Maó
24.04.2018 - 20 h.

Per celebrar el dia del llibre, la Biblioteca us convida a la xerrada - taller sobre la lectura electrònica. L’acte consistirà en tres parts. A la primera el director Francesc Florit parlarà sobre els canvis que provoca la lectura electrònica. En la segona les tècniques bibliotecàries Matilde Valero i Antònia Soler explicaran el funcionament de la plataforma de préstec de llibres electrònics e-Biblio i l’oferta que s’hi dona. En la tercera part els usuaris assistents podran posar en pràctica la gestió d’aquesta plataforma amb el seu nombre i la seva clau d’accés per fer préstecs, reserves i devolucions

El motiu d’aquest acte és donar una opció més dels serveis bibliotecaris cap a les formats actuals de lectura. A poc a poc es va obrint camí la lectura en pantalles, alternatius al paper de tota la vida. Amb els dispositius mòbils de les tablets, telèfons, e-readers, o a l'ordinador, cada vegada hi ha més gent que els usa com a suport a la lectura. Què suposa aquest canvi? Quines causes i quins efectes té sobre l'acte mateix de la lectura i sobretot com es fa per llegir d'aquesta manera, quina plataforma s'ofereix des de la Biblioteca per fer lectura electrònica. Presentam eBiblio Illes Balears, un servei de les biblioteques públiques de les Illes Balears per al préstec de llibres electrònics a través d'Internet. Permet obtenir en préstec obres en format digital per la seva lectura en diferents dispositius: tabletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d'Adobe. eBiblio Illes Balears és una iniciativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears.

eBiblio Illes Balears està disponible en l’adreça http://illesbalears.ebiblio.es. També es pot accedir als llibres prestats a través de l’aplicació eBiblio Illes Balears, disponible per a iOS y Android. Pot sol·licitar informació addicional sobre el servei en l’adreça ebiblioteca@bibliotecapalma.com.

Demanam als usuaris que venguin amb el seu dispositiu personal. La biblioteca també en pot deixar. Es necessitarà el  número d'usuari i la  clau d'accés. Si s’ha oblidat podeu sol·licitar-la per telèfon abans de l’acte al 971369190.


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1