Label
     

Presentat a la Biblioteca Pública de Maó el Plec de Lectura "Deu dones en vers"

Dia de la Dona /Dia Mundial de la Poesia / Dia de celebració

Benvinguts

Presentam avui el Plec de Lectura nombre 15.

Els plecs com sabeu són aquestes publicacions en format dina 3 que cada mes editam la xarxa de Biblioteques de Menorca per iniciativa de la nostra biblioteca. Volem fer arribar a tothom uns textos que creiem que valen la pena de ser llegits. Textos antics o moderns, per celebrar una efemèride o per anunciar una novetat, d’autors menorquins d’ara i de llavors, en tot tipus de continguts i gèneres: poesia, narrativa, assaig, article, de ficció, d’economia, d’història, de pedagogia. Per descobrir o redescobrir alguna de les nostres figures literàries, per donar a conèixer la nostra riquesa i el nostre moment esplèndid de les lletres menorquines.

A la vegada aprofitam per reproduir a cada nombre una obra plàstica d’un artista, tan conegut com Matias Quetglas o no tant coneguda com Neus Martín... i així també donam llum als nostres creadors plàstics. Es publiquen 8.000 exemplars i es distribueix gratuïtament per tots els llocs d’afluència de públic.
El nombre dedicat a aquest mes de març respon a una sol·licitud de na Fàtima Anglada. Que podria fer jo un plec de lectura? Resposta meva: sí i no. No perquè els plecs són dedicats a novetats bibliogràfiques o a textos d’autors de la tradició literària i sí si feim un nombre col·lectiu per celebrar la poesia i celebrar les dones. I aleshores li vaig proposar de fer una antologia de dones que escriuen poesia a Menorca. Que són unes quantes. En aquest plec són 10, però en podrien ser més. I aquí el tenim. Aquí les tenim, tampoc no hi són totes perquè algunes no han pogut assistir.

Anna Maria Ticoulat
Sònia Moll
Marga Juanico Janer
Blanca Ripoll
Margarita Ballester
Llucia Palliser
Maria Galetta
Sílvia Pons Seguí
Carme Cloquells
Fàtima Anglada

La il·lustració és de na Mitico Shiraiva. Perdonau el color. M’han ditr que és a causa del paper molt porós que fa que el colors surtin poc saturats i el vermell es converteix en rosa, i no és que hem volgut posar el color rosa a les dones, que ja en van tenir prou d’aquest color.

Dia Mundial de la poesia. La ILC edita cada any un poema commemoratiu en diverses llengües. Els alumnes el llegiran.

Francesc Florit Nin
Director de la Biblioteca Pública de Maó
21.03.2018
 


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1