Lafuente Vanrell, LorenzoMaó 1881 - 1936


Catàleg de l'autor

Biografia

Orfe de pare als 6 anys, va cursar l'ensenyament primari a la seva ciutat natal. Al 1897 pren possessió de la plaça de soldat en qualitat d'educant de cornetes voluntari, i l'any següent, després de ser promocionat com a cap d'Enginyers, ingressa a l'Acadèmia d'Infanteria de Toledo. Sent cadet comencen a manifestar-se les seves aficions literàries, que compartirà sempre amb la seva vocació militar.

Al 1900 és promogut a segon tinent d'Infanteria i destinat al regiment núm. 2 de Maó, ciutat en la que romandrà establert al llarg de la seva vida, excepte el breu parèntesi de la seva estada a Inca al principi i les seves repetides comissions de servei al Marroc entre 1921 i 1926. Al 1905 aconsegueix el seu primer premi literari amb el conte "El último vástago", inicia les seves publicacions a la "Biblioteca Patria" i la seva col·laboració en la "Revista de Menorca". Mentrestant prossegueix la seva carrera militar: primer capità, després obté la Creu de Sant Hermenegild i la Medalla Militar del Marroc i arriba a comandant. Instaurada la República, es retira de l'exèrcit acollint-se a la Llei Azaña i inicia una etapa política i social de la seva vida, que segueix conjugant amb la seva tasca literària i periodística, especialment com a col·laborador de "La Vanguardia". Durant la guerra civil va ser empresonat per ordre del Front Popular i va morir assassinat al moll de Calafiguera el 19 de novembre de a 1936.

A part de la seva brillant executòria de conferenciant i la seva àmplia col·laboració a la premsa local i nacional, va deixar escrits una sèrie de llibres, entre els quals destaquem els següents títols: "Como se vive" i "Lo grande y lo pequeño", novel·les de costums i intenció social; "Acción concertada de la infantería y la artillería en el combate"; "Cartilla de profilaxis antituberculosa", en col·laboració amb el metge maonès Lorenzo Pons Marquès; "Geografía e historia de Menorca", etc.

(Informació extreta i traduïda de la solapa del llibre "Menorca", reeditat per Nura al 1975)

Altres obres fora del catàlegPremisReferències


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1