Capó Riudavets, CristòfolCiutadella 1924


Catàleg de l'autor

Biografia


Va néixer a Ciutadella de Menorca el 29 d’abril de 1924, al lloc de Sant Nicolau, dins una família pagesa. Als devuit mesos es va traslladar a Son Guillem, nom pel qual és coneguda la seva família, i fins als devuit anys ajudà son pare en els treballs del camp.

Durant la Guerra Civil, a Son Guillem varen acollir una monja de Ca les Madres, i en les hores en què son pare anava a fer la migdiada la monja aprofitava per fer-li un poc d’escola. D’aquí, i de qualque diumenge que assistia a classes al Seminari, es va iniciar en l’escriptura i la lectura.

Quan els seus pares varen abandonar el camp per problemes de salut de son pare, entrà de missatge a diversos llocs, com ara Torre del Ram o s’Almudaina.

Va fer el servei militar primerament com a voluntari a Son Olivaret i després a Bajolí. Acabat el servei, va treballar de pagès al lloc de s’Hort Anglada, i al cap de quatre mesos decidí casar-se, perquè la mà d’una dona se li feia imprescindible.

Llavors és quan comença, els capvespres que s’ho pot permetre, a acudir a les xerrades que li imparteix el senyor Fernando Martí i, al mateix temps, es posa a recollir dades i a escriure les anècdotes que li expliquen, i tot allò que li crida l’atenció.

Al cap d’uns anys abandona el camp i, iniciant una vida totalment diferent de la que duia al camp, entra a fer de forner, treball que combina amb el de controlador de vaques fins que es jubila.

Altres obres fora del catàlegPremisReferències


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1