En la orilla

Rafael Chirbes
Literatura castellana - 25/09/2014

El vull recomanar perquè és una bona novel·la i perquè l'autor anirà a la Biblioteca de Sant Lluís el 3 d'octubre a les 20 h.
Chirbes és un dels grans cronistes de l’actual crisi econòmica, en què retrata


En la orillaRafael Chirbes

Literatura castellana - 25/09/2014

El vull recomanar perquè és una bona novel·la i perquè l'autor anirà a la Biblioteca de Sant Lluís el 3 d'octubre a les 20 h.
Chirbes és un dels grans cronistes de l’actual crisi econòmica, en què retrata la societat espanyola dels darrers anys: la puixança de l’estat del benestar i del viure a tot tren, a costa d’una economia basada en uns fonaments de fang, que provocaren la sobtada davallada després del crack immobiliari. L’escenari és Olba, al costat de Misent, escenaris imaginaris dins de la Comunitat Valenciana, representació fidel de la realitat del país.
La història comença al pantà d’Olba i també hi finalitza.
Al voltant d’açò, es narra la realitat actual i la que va ser la vida aparentment benestant dels anys previs a l’esclat de la bombolla immobiliària.
Ningú no se salva d’aquesta crua realitat, de la qual el protagonista, Esteban, n’és víctima i botxí a l’hora. La seva cobdícia, exemple de la que va fer presència durant molts d’anys en la nostra societat, és la cobdicia que va dur una societat als més alts nivells de benestar i aparent qualitat de vida, però que quan tot açò esclatà, s’evaporà i no deixà més que atur, desnonaments, empreses en fallida, retallades de les administracions i una societat sobtadament empobrida i impotent. La descripció de la imatge del país és absolutament desoladora, com un territori “a la venda”, obres aturades, promocions d’habitatges buits, cases abandonades, etc.
Imprescindible per entendre la realitat del nostre país.

Joana M. Garau


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1