Label
     

Júlia i la xarxa

J. M. Vidal-Illanes
Literatura - 01/08/2014

Canvis inesperats que provoquen descobertes personals sobtades. Una mare que recupera el camí perdut anys enrere mentre escateix unes realitats que romanien ocultes darrere els cortinatges de decisions de joventut. La ...+...J. M. Vidal-Illanes

Literatura - 01/08/2014

Canvis inesperats que provoquen descobertes personals sobtades. Una mare que recupera el camí perdut anys enrere mentre escateix unes realitats que romanien ocultes darrere els cortinatges de decisions de joventut. La protagonista haur de desfer un intricat camí per poder trobar-se de nou amb ella mateixa i enfrontar-se a u n futur renovat, i ho far descobrint com era en realitat la seva filla i qu amagava el seu marit.

Josep Manuel Vidal-Illanes (Maó, 1961). Doctor en Dret, Misser i docent universitari que compagina la seva pluriocupació amb l’escriptura. Nasqué com a José Manuel Gómez González, però com a nom de ploma va triar els llinatges de les seves àvies ––els seus tercer i quart cognoms––, en homenatge a les dones que visqueren eclipsades pels seus respectius marits i que varen ser l’essència de les seves llars (però això és una altra història).

Va començar a escriure de jove sense cap èxit, i fou amb la maduresa quan reprengué l’ofici amb l’eclosió de les revistes digitals i Internet. Majorment ha escrit relats breus contemporanis ––en alguns casos experimentals–– i narracions en format de novel·la curta. Entre les seves obres publicades es poden destacar “Entre niguls canviants”, Els sorolls, la nit, el veí”, “Tren equivocat” i “Bumerang”, (totes elles publicades a “La lluna en un cove. Revista de relats de ficció”.

Principalment ha publicat en format digital en revistes i premsa alternativa, tot i que en paper poden llegir-se relats seus publicats en diverses revistes. Properament veurà la llum el volum que recull vint relats més un, amb el títol “Vol subtil” (en producció).

La seva novel·la “Júlia i la xarxa” va ser seleccionada pel jurat del Premi Joaquim Ruyra de narrativa, als Premis Recvll de l’any 2011 (3r classificat) i s’ha editat en paper i e-book per Punto Rojo Libros (2014).

També ha publicat la narració de novel·la negra “Fugida” al volum “Lluna Negra”, juntament amb Peer Yerømssom i Dora Muñoz (Bubok, 2013 i Punto Rojo Libros, 2014). 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es