Label
     

Dolors Garcia Cantero

Alaior - 07/10/2013

Na Dolors és una de les fundadores del Grup de Lectura d'Alaior, abans i tot que aquest s'integrés dins la Biblioteca Pública. Una gran lectora que sempre té algun títol per recomanar al Grup, al personal de la Biblioteca o a diversos coneguts que acudeixen a ella a la recerca d'una bona lectura. ...+...

Alaior - 07/10/2013

Na Dolors és una de les fundadores del Grup de Lectura d'Alaior, abans i tot que aquest s'integrés dins la Biblioteca Pública. Una gran lectora que sempre té algun títol per recomanar al Grup, al personal de la Biblioteca o a diversos coneguts que acudeixen a ella a la recerca d'una bona lectura.

Quan i com neix el Grup de lectura?

Tres amigues (na Marga Martí, na Joana Cardona i jo mateixa) llegíem el mateix llibre i ens reuníem una vegada a cada casa per comentar-lo. Fins que un dia vam pensar que altra gent del poble podria estar interessada en participar. Així que en ser una activitat relacionada amb els llibres vam trobar que s'havia de fer a la Biblioteca qui hi va donar suport. Record també que vam visitar el Grup de lectura de Ferreries per veure com funcionava. D'açò ara farà 10 anys!

Quines trobades recordes especialment?

Record especialment quan va venir, als inicis del Grup, n'Albert Sánchez Piñol, autor de La pell freda. Així com també l'autor de L'home de la maleta, en Ramon Solsona. Amb els anys han vingut diversos autors de fora de l'illa i de Menorca: en Ponç Pons, en Josep Maria Quintana, en Pau Faner...

Quins canvis ha experimentat amb el temps?

Quan es va incorporar en Josep Andrés vam introduir el cinema, sempre cercant obres relacionades amb llibres i possibilitant així una trobada quinzenal. El que sembla que no canvia és que sempre som moltes més dones que homes!

Que milloraries del Grup?

Fa temps que deim que ens agradaria que algú dirigís les sessions com sabem que passa a altres grups de lectura de l'illa.

Convidam a especialistes per sessions concretes com en Jaume Mascaró, llicenciat en història per comentar el Nom de la Rosa o en Joan López Casasnovas per parlar d'en Saramago però ens agradaria poder comptar amb algú que dinamitzés el grup.

Quines lectures ens recomanes?

He llegit molts llibres. Potser, de les lectures de la darrera temporada, recomanaria La casa del silenci de Blanca Busquets. I de fa més temps Les veus del pamano de Jaume Cabré. A més a més, sempre m'ha interessat el tema del jueus i tenc especial record del llibre, curt però intens: Adreça desconeguda de Kressmann Taylor, de la qual ara fan una adaptació al teatre.


Enllaços Relacionats
Foto a Facebook

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1