Tur, AinaMaó 1976


Catàleg de l'autor

Biografia

Escriptora, directora i pedagoga teatral.

Va estudiar Farmàcia a la Universitat de Barcelona, Enginyeria Agrònoma a la Universitat Politècnica de Catalunya, interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona i dramatúrgia a l’Obrador de la Sala Beckett. Actualment estudia el grau en Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Oberta de Catalunya.

És autora de diversos textos teatrals: Addiccions,  Evolució/Evolución publicat a la Col·lecció Teatro de Papel de Primer Acto, Dimecres publicat a la Col·lecció Paraula de Dramaturg del Govern Balear, Pròxima estació: Vivaldi, Badomies, Obaga i Trob que l’hauré de llegir. Els seus textos s’han programat a La Cuarta Paret, la Sala Beckett, al Palau de la Música, al Teatre Principal de Maó, entre d’altres. S’estrena al món de l’assaig amb La glosa menorquina (anàlisi contemporània del glosat i els glosadors) editat a la col·lecció Quaderns de Folklore. Ha col·laborat amb el suplement Culturalia escrivint relats breus i actualment escriu ressenyes literàries per a dBalears. Ha traduït Un tramvia anomenat desig de Tennessee Williams i ha escrit guions per a BH audiovisual.

En la vessant de direcció i pedagogia ha fet d’ajudant de direcció a Ester Nadal, Teresa Vilardell, Lluís Elías, Nola Rae, Josep Maria Miró, Juan Carlos Martel i Toni Casares treballant al teatre Tantaranta, la Sala Muntaner, la Sala Beckett, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya. Ha dirigit Nus de Joan Casas i Fly me to the moon, entre d’altres. Ha estat professora de Xamfrà i assessora pedagògica de Trivium. En l’actualitat treballa com a dramaturga a LAminimAL i en el projecte escènic Tanta Jove.

Altres obres fora del catàlegPremisReferències

http://www.catalandrama.cat/autors/tur-aina

http://www.teatreib.cat/autors/42/aina-tur-segui/

http://ainatur.wordpress.com/
Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1