Marquès Sintes, Miquel ÀngelAlaior 1967


Catàleg de l'autor

Biografia

Historiador i activista cultural (Alaior, 1967). Llicenciat en Filosofia (Geografia i Història) per la Universitat de les Illes Balears. Completa la seva formació acadèmica amb un Curs de Postgrau d’Arxivística i un en Gestió Cultural. Treballa com a auxiliar d’arxiver en l’Arxiu General del Consell Insular.
Desenvolupa tres línies d’investigació: la industrialització i els seus efectes socials a Alaior, la presència dels franciscans a Alaior i la seva activitat al convent de Sant Diego, i l’estudi de les festes tradicionals de Sant Llorenç i Sant Martí. Darrerament treballa sobre el patrimoni cultural de l'illa.
Ha publicat diversos articles d’investigació a Revista de Menorca, Meloussa i Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana.
Convençut en difondre el coneixement científic, publica articles de divulgació històrica i cultural en diferents revistes locals, de Menorca i Mallorca, i en programes de festes de poblacions menorquines.
La dèria per la premsa local el fa esdevenir un dels fundadors i actual coordinador de S’Ull de Sol, revista local editada a Alaior des de 1990; és l’actual president de l’Associació de Premsa Local de Menorca.
És membre de l'Institut Menorquí d'Estudis (secció d'Història) i pertany a l’Associació d’Arxivers de Catalunya.
Planifica la visita guiada as Migjorn Gran (Ruta Francesc d'Albranca) i col·labora amb la d'Alaior, realitzant alguna visita guiada.
Impulsa els actes de recordança d'Andreu Murillo i Tudurí i Francesc Camps i Mercadal, i la declaració d'Andreu Ferrer Ginard com a fill adoptiu des Migjorn Gran. Fa el pregó de festes de Sant Antoni a Fornells i de Sant Cristòfol de ses Corregudes.
És fundador i membre del Centre d'Estudis Locals d'Alaior. Organitza conferències i redacta informes tècnics, i coordina les Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca des de 2004. Edita algun llibre de tipus històric i cultural sobre Menorca.
Treballa sobre el patrimoni etnològic i en la defensa del convent de Sant Diego com a futur centre cultural d'Alaior i Menorca, fent propostes tècniques i articles històrics i de difusió.

Altres obres fora del catàlegPremisReferències


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1