Label
     

Què és el CABIB?


El Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears és un projecte de cooperació bibliotecària que té com a objectius oferir a totes les biblioteques de les Illes Balears un sistema comú de gestió bibliotecària amb els darrers avenços tecnològics i permetre als ciutadans poder accedir a tota la informació bibliogràfica de les Illes a través d'un mateix entorn des de qualsevol biblioteca i des de qualsevol ordinador connectat a Internet.

El CABIB és el fruit d'una iniciativa del Govern de les Illes Balears a la qual s'han adherit mitjançant un conveni la majoria de les institucions amb competències bibliotecàries de la Comunitat Autònoma i que té l'assessorament i el suport tècnic de la Universitat de les Illes Balears.

En aquests moments estan integrades al CABIB 174 biblioteques, que pertanyen a les diverses institucions associades al projecte: Govern de les Illes Balears, Universitat de les Illes Balears, Consell de Mallorca, Consell Insular de Menorca, Consell Insular d'Eivissa i Formentera, Ajuntament de Palma, Biblioteca Ca'n Torró.
Totes aquestes biblioteques i les que està previst que s'hi incorporin en un proper futur, gaudeixen col·lectivament de l'ús compartit d'un software de darrera generació que els permet treballar en línia amb un potent ordinador central que allotja i gestiona la base de dades bibliogràfica.

Això permet a les biblioteques importants estalvis, ja que es duu a terme una catalogació compartida i dóna grans possibilitats de difusió dels fons perquè els fa accessibles individualment o col·lectiva a través d'Internet. La base de dades del CABIB és un catàleg web que organitza i posa a l'abast dels ciutadans els fons bibliogràfics de la major part de les biblioteques de les Illes Balears, possibilita diversos tipus de consulta mitjançant cerques intel·ligents i informa de la disponibilitat i modalitat d'accés a cada obra. En aquests moments ja hi ha uns 200.000 títols de llibres i d'altre material documental corresponents a uns 500.000 volums, distribuïts entre un centenar de biblioteques.  
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1