Label
     

Els economistes menorquins Juan Hernández Andreu i Alfons Méndez participen en el llibre "Empresas y empresarios en España : de mercaderes a industriales"

El llibre, editat per Pirámide i coordinat pel catedràtic Juan Manuel Matés Barco, desenvolupa casos d'empreses i empresaris espanyols al llarg de la Història i considerant diferents situacions empresarials, des de les companyies i negocis a Castella en els segles XV-XVI, fins al cas més actual de Lingots Especials, que en els últims cinquanta anys ha evolucionat de pime a empresa multinacional.

L'objectiu d'aquest recull i successió de casos és facilitar la presa de decisions en el món empresarial. Però, sens dubte, al mateix temps suposa una proposta rellevant en l'àmbit de la Història de l'Empresa. Els temes tractats revelen les diferents concepcions i els centres d'interès de les empreses i els empresaris espanyols al llarg dels últims segles.

S'han buscat casos de regions que tradicionalment s'han presentat amb menor activitat empresarial: Andalusia i Castella i Lleó. Altres responen a zones marginals -des del punt de vista geogràfic-, com Menorca, i també s'han seleccionat situacions en l'àmbit de Madrid. La selecció realitza una discriminació positiva, mostrant empreses i empresaris d'àmbits menys coneguts, tant des del punt de vista regional com sectorial. Alguns capítols aborden sectors més generals com el proveïment d'aigües, el transport per ferrocarril, el turisme i l'evolució durant la transició política de la dictadura a la democràcia.


Enllaços Relacionats

 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1