Label
     
Biblioteca Pública de Ciutadella
24.10.2019 - 20 h.

La lectura, espai de la possibilitat: Carme Serret conversa amb Fabricio Caivano

Biblioteca Pública de Ciutadella
24.10.2019 - 20 h.

Una xerrada entre dues de les persones que més saben de lectura infantil i juvenil. Un acte pensat per a mares, pares, educadors, persones, en definitiva, que entenguin que l’educació és un valor fonamental.

Tota educació necessita perspectives narratives que ajudin a comprendre el món que ens envolta, a despertar interessos, a abordar el coneixement i a adquirir una comprensió integrada de la vida i dels altres. Llegir ens pot ajudar a saber més, sobretot de nosaltres mateixos, pel contrast amb mons que no ens són propis, que amaguen el misteri i la possibilitat d’aprendre coses que d’altra manera no es poden ensenyar.

Ens endinsarem en el fascinant món dels llibres per a infants: què llegir, com escollir les lectures, llegir abans de llegir, com abordar la poesia, la importància de contar contes, educar les emocions, resoldre emergències afectives… I també respondrem a les qüestions que els assistents vulgueu plantejar.


Fabricio Caivano

Nascut a Barcelona, Fabricio Caivano és llicenciat en Dret i diplomat en Sociologia en l'especialitat d'Educació. És editor de la revista CLIJ, Quaderns de Literatura Infantil i Juvenil, des de la seva aparició en 1988, així com fundador de Cuadernos de Pedagogía (1974), que va dirigir durant vint-i-cinc anys. 

La seva activitat periodística s'ha desenvolupat en premsa escrita i audiovisual. Va ser coordinador de la Secció de Cinema Documental Tiempo de Historia de la Setmana de Cinema de Valladolid (Seminci) entre 1984 i 2005 i assessor i guionista del programa educatiu Aula Visual de TV3.
La seva labor periodística s'ha estès a diferents àmbits com l'estudi i la recerca. És expert i consultor en les activitats relacionades amb premsa i escola, audiovisuals i educació cinematogràfica, educació i Ciències Socials, Literatura Infantil i Juvenil o foment de la lectura.

Autor de nombrosos estudis sobre educació, ha participat en conferències, taules rodones i seminaris en universitats, escoles d'estiu, instituts de ciències de l'educació, escoles de formació del professorat, centres de professors, així com en congressos a Espanya, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, l'Argentina i l'Uruguai. El 1983 va ser designat membre del Consell Escolar d'Estat pel Ministre d'Educació en el grup de “personalitats de reconegut prestigi” i integrant del Grup d'Educació de la UNESCO de Catalunya.

Entre altres reconeixements que ha rebut per la seva trajectòria destaca el Premi Esteban Barcia de Periodisme Educatiu del diari El País i en 2010 el Premi Nacional de Periodisme Cultural.

Carme Serret

Carme Serret, una persona que en sap molt de contes, filosofia i educació. Com ella mateixa explica, va néixer en un petit i preciós poblet. Allà, els contes que li explicava el seu pare i els pocs llibres que va poder llegir li van fer sospitar, des de ben petita, que a través de les pàgines d’un llibre podia arribar més enllà de les muntanyes que l’envoltaven.

Molt probablement per això va estudiar filosofia i en acabar, convençuda que els contes n’estan plens, de filosofia, es va dedicar a explicar-la com qui conta contes. I així és com s’ha passat més de mitja vida, explicant contes i històries en escoles i altres indrets. Intentant contagiar des de les aules la passió per la lectura als nois i noies, que, com totes les passions, no s’ensenya, només es contagia.

Aquesta passió encara la compagina amb d’altres com ara fer classes a futurs educadors a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.” 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1