Label
     Enguany celebram l’Any Rodari

Gianni Rodari va ser un periodista, escriptor, militant polític, mestre i pedagog italià que va néixer el 1920, ara fa cent anys.

Començà la seva carrera com a periodista, però prest va descobrir la seva passió i el gust per escriure per als infants, no només explicant-los històries, sinó també estimulant-los i provocant-los la descoberta d’un món d'imaginació creadora il·limitat.

Parlar de Rodari és invocar una imaginació desbordant, històries originals i situacions inusuals; tot, embolcallat amb un sentit de l’humor molt personal.

Llegir Rodari és una xalada per als menuts i també per als adults quan els explicam els seus contes. L’univers Rodari no et deixa mai de sorprendre i et pot acompanyar durant tota la vida.

Prest tornarem a organitzar sessions de contacontes presencials, però abans, volem oferir-vos un tast d’alguns contes, jocs, poemes, mots inventats i cançons que va escriure aquest fantàstic escriptor, de la mà de la contaire i dinamitzadora Raquel de Manuel.

Na Raquel ens ha enregistrat dos vídeos fabulosos, que ha titulat Roda, Roda, Rooodari!, per festejar i homenatjar Rodari des de Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Avui us n’oferim el primer, en què podreu sentir un conte clàssic segons la insòlita versió d’aquest autor, a més d’algunes cançons de regal. Mostrau-lo als vostres infants i grans... i xalareu!

La setmana que ve gaudireu d’un conte increïble basat en la quotidianitat. «A en Rodari li encantava jugar a crear històries amb els objectes que trobam per casa: amb una cadira, el televisor, la llum del menjador... i fer metamorfosis amb els materials i objectes quotidians», segons ens explica na Raquel.

Una mica més endavant, na Raquel anirà a totes les biblioteques a explicar contes i fer jocs amb la fantasia den Rodari.

A les biblioteques trobareu els seus llibres.

Us convidam, de moment, a veure els vídeos, tot deixant-vos endur, sense por, per la fantasia.
 
 
Servei Coordinador de Biblioteques - Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1 - 07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
E-mail: biblioteques@menorca.es

Consell Insular de Menorca

Servei Coordinador de Biblioteques
Plaça de la Biosfera, 5
07703 Maó - Telèfon 971356050
Hospital de Santa Magdalena, 1
07760 Ciutadella de Menorca - Telèfon 971386029
biblioteques@menorca.es


 
Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1